Menu
Blog
HOEKSTRA EN VAN ECK GROEP Scroll

Hoe sexy bent u als (nieuwe) werkgever?

Gepubliceerd op: 24 mei 2018
Geschreven door: Vastgoed actueel

VAN STAGIAIR TOT DIRECTEUR

Steven Lagerweij, Algemeen Directeur bij Hendriks/Hoekstra & van Eck, weet uit de praktijk dat je een aantrekkelijke makelaardij wordt door dynamisch en innovatief te zijn en door medewerkers uit te dagen en aan te zetten tot ontwikkeling. En ja, ook H&vE moet moeite doen om in de krappere markt het juiste personeel te vinden. Maar door hun goede imago, dienen zich ook kandidaten aan. “Het onderscheidende zit in het DNA van je kantoor. Dat merken medewerkers maar ook potentieel nieuw personeel. Die aanlopers zijn vaak zeer waardevol.”

GEEN STATUSSYMBOLEN

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn minimaal marktconform. Lagerweij doet niet aan statussymbolen. “Dat past niet bij ons. Wij proberen een fijne, uitdagende werkomgeving te creëren, waar je met plezier werkt.” 

PLAT EN INFORMEEL

H&vE heeft een platte en informele organisatie. Lagerweij: “Managers leggen niets van bovenaf op en geven tussentijds feedback. We betrekken de medewerkers in het werkproces. Mensen hebben veel vrijheid, naast de vastomlijnde processen. Dat pakt vaak verrassend goed uit.” Alle medewerkers zijn elkaars gelijken, ongeacht hun functie. Medewerkers kunnen daarnaast bij H&vE hun ambities waarmaken. Talent wordt hier ondersteund.” Saillant detail: Lagerweij klom hier zelf op van stagiair tot directeur.

DYNAMISCH EN INNOVATIEF

Dynamiek is belangrijk bij dit makelaarskantoor. “We zijn altijd bezig met vernieuwen, veranderen en het implementeren van nieuwe technologie. Daar moet je als werknemer wel tegen kunnen. We communiceren dit duidelijk naar nieuwe werknemers. Die kiezen daar dan ook echt voor. Het makelaarsvak verandert in sneltreinvaart en wij zetten daarom in op specialismen en proberen bijvoorbeeld chatbots uit. Als we even niet bezig zijn met innovatie, krijgen we dat van onze werknemers te horen!”


Delen:

GERELATEERDE BLOGS

Hoekstra & Van Eck opent makelaarskantoor in Leiden

Vrijdag 5 april opent de grootste makelaarsgroep van Nederland, Hoekstra & Van Eck, zijn eerste makelaarskantoor in Leiden. De Leidse makelaar MariŽlle Zaalberg gaat de uitdaging aan om van dit kantoor de grootste te maken in de sleutelstad.

4-4-2019

Hoekstra & van Eck opent tweede kantoor in Almere

Eind januari 2019 opent de grootste makelaar van Nederland, Hoekstra & van Eck makelaars, een tweede vestiging in Almere: Almere Poort. Kantoorleider Jeroen Gerbrands zal eveneens de nieuwe vestiging onder zijn vleugels nemen.

1-2-2019

Online inplannen van bezichtigingen? Wij maken het mogelijk!

18-10-2018

HVE Groep 2e in de top 100 woningmakelaardij

Hoekstra en Van Eck Groep is tweede geworden in de top 100 woningmakelaardij, een prachtige prestatie! HVE op tweede plek onder Makelaarsland betekent: Nummer 1 als full-service makelaar in Nederland.

22-6-2018

Grote samenvoeging in makelaardij

Hoekstra en Van Eck Groep sluit een samenwerkingsovereenkomst met Brockhoff Makelaars uit Amstelveen. Brockhoff is inmiddels het derde label binnen de organisatie, die tevens bestaat uit Hoekstra en Van Eck Makelaars en Hendriks Makelaardij.

15-6-2018

Hoe sexy bent u als (nieuwe) werkgever?

Goed personeel is moeilijk te vinden. Hoe zorgt u dat u de ideale werkgever bent en toppers naar u toetrekt en behoudt? Steven Lagerweij van Hoekstra & van Eck belicht de praktijk. En nee, salaris en een vette auto zijn niet de grootste trekkers.

24-5-2018
Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep