Menu
Blog
HOEKSTRA EN VAN ECK GROEP Scroll

Steven Lagerweij bij Haarlem105 over de Haarlemse huizenmarkt

Gepubliceerd op: 20 juli 2020
Geschreven door: Karlijn Speller

Er wordt veel geschreven over de gevolgen van het coronavirus voor de huizenmarkt. Wat kunnen we verwachten van de huizenprijzen? Gaan ze dalen, of zal die vlieger voor het populaire Zuid-Kennemerland niet opgaan?

Huizenprijzen blijven stijgen

Op de radio deelt Algemeen Directeur en NVM-makelaar Steven Lagerweij zijn visie met Ruth Oei van Haarlem105. Zo vertelt Steven dat de huizenprijzen blijven stijgen, ondanks de gevolgen van het coronavirus. Het is een behoorlijk overspannen markt, er is niet eerder zoveel boven de vraagprijs verkocht en woningen werden niet eerder zo snel verkocht.

Starters

Er is een toestroom van mensen uit Amsterdam. In de Kleverparkbuurt komt 41% van de kopers uit Amsterdam. Schalkwijk geeft een ander beeld, daar komt 10% van de kopers uit Amsterdam. In Schalkwijk liggen de prijzen lager en is daarom het meest toegankelijk voor starters, aldus Steven. Ook ziet hij veel starters naar IJmuiden vertrekken.

Nu kopen?

Steven legt uit waarom het nog steeds slim is om een huis te kopen. De prijzen blijven stijgen en hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt. Bovendien is Haarlem altijd al populair geweest. Als je verhuist met de intentie om hier langer te blijven wonen, word je huis op de lange termijn echt meer waard.

Beluister hier het complete interview met Steven Lagerweij op radio Haarlem105.

 

Delen:

GERELATEERDE BLOGS

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep