Menu
Blog
HOEKSTRA EN VAN ECK GROEP Scroll

Zie jij wat je makelaar doet?

Gepubliceerd op: 9 oktober 2015
Geschreven door: Gerard de Gier

Crisis bij de FIFA. Natuurlijk is het oud nieuws, maar toch ook nog steeds actueel. Hoeveel imagoschade kan een organisatie handelen? Schandaal op schandaal, gebrekkige informatie, verkeerde interpretaties die later weer rechtgezet moeten worden. Kom daar maar eens ongeschonden uit. Lijkt mij een vrij onmogelijke opgave, maar we gaan het meemaken als er een nieuwe voorzitter opstaat. Dat noemen ze bij de FIFA trouwens kiezen. Laten we zeggen dat de te kiezen voorzitter naast geld en macht ook veel lef moet hebben om het boegbeeld van deze beschadigde organisatie te worden. Ze zoeken er eentje waar bovendien geen wanklank over te beluisteren valt. Ingewikkelde zoektocht. Iedereen doet of zegt immers wel eens iets wat hij achteraf bekeken misschien beter niet had kunnen doen. We zijn allemaal mensen. Beperk de schade die dat oplevert: communiceer!

Volgens mij zit het verschil tussen succes of ondergang van een bedrijf of organisatie vooral in helder communiceren. Want als je zegt wat je doet en vervolgens ook doet wat je zegt, zet je een behoorlijke stap richting een positieve beoordeling. Ook al doe je het soms niet helemaal naar goedkeuring van je klant, leg het uit! Wees transparant in het waarom en je maakt veelal vrienden voor het leven.

Precies dát vinden wij zo belangrijk: transparant zijn, laten zien wat je doet. Niet achteraf maar gewoon realtime. Daarom ontwikkelden we een app die direct toegang geeft tot het digitale klantendossier. Wat daarmee niet langer een redelijk statisch administratief bolwerk is, maar juist interactief wordt. De app geeft al onze activiteiten als een timeline weer, zoals bekend van Facebook. De timeline leidt tot betere communicatie en een helder inzicht in alle activiteiten van onze makelaars. In de app kunnen onze klanten ook verkoopbezichtigingen bevestigen. Geen heen-en-weer-gebel meer maar een snelle communicatie. Altijd bij de hand, bij de tijd én transparant.

De app wordt nu door een selecte groep verkopers getest waarna al onze verkopers hem kunnen gebruiken.

#HVE24/7 #huis-verkopen #makelaar #transparant #hoekstra-en-van-eck


Delen:

GERELATEERDE BLOGS

Hoekstra & Van Eck opent makelaarskantoor in Leiden

Vrijdag 5 april opent de grootste makelaarsgroep van Nederland, Hoekstra & Van Eck, zijn eerste makelaarskantoor in Leiden. De Leidse makelaar MariŽlle Zaalberg gaat de uitdaging aan om van dit kantoor de grootste te maken in de sleutelstad.

4-4-2019

Hoekstra & van Eck opent tweede kantoor in Almere

Eind januari 2019 opent de grootste makelaar van Nederland, Hoekstra & van Eck makelaars, een tweede vestiging in Almere: Almere Poort. Kantoorleider Jeroen Gerbrands zal eveneens de nieuwe vestiging onder zijn vleugels nemen.

1-2-2019

Online inplannen van bezichtigingen? Wij maken het mogelijk!

18-10-2018

HVE Groep 2e in de top 100 woningmakelaardij

Hoekstra en Van Eck Groep is tweede geworden in de top 100 woningmakelaardij, een prachtige prestatie! HVE op tweede plek onder Makelaarsland betekent: Nummer 1 als full-service makelaar in Nederland.

22-6-2018

Grote samenvoeging in makelaardij

Hoekstra en Van Eck Groep sluit een samenwerkingsovereenkomst met Brockhoff Makelaars uit Amstelveen. Brockhoff is inmiddels het derde label binnen de organisatie, die tevens bestaat uit Hoekstra en Van Eck Makelaars en Hendriks Makelaardij.

15-6-2018

Hoe sexy bent u als (nieuwe) werkgever?

Goed personeel is moeilijk te vinden. Hoe zorgt u dat u de ideale werkgever bent en toppers naar u toetrekt en behoudt? Steven Lagerweij van Hoekstra & van Eck belicht de praktijk. En nee, salaris en een vette auto zijn niet de grootste trekkers.

24-5-2018
Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep