Menu
Blog
HOEKSTRA EN VAN ECK GROEP Scroll

Zie jij wat je makelaar doet?

Gepubliceerd op: 9 oktober 2015
Geschreven door: Gerard de Gier

Crisis bij de FIFA. Natuurlijk is het oud nieuws, maar toch ook nog steeds actueel. Hoeveel imagoschade kan een organisatie handelen? Schandaal op schandaal, gebrekkige informatie, verkeerde interpretaties die later weer rechtgezet moeten worden. Kom daar maar eens ongeschonden uit. Lijkt mij een vrij onmogelijke opgave, maar we gaan het meemaken als er een nieuwe voorzitter opstaat. Dat noemen ze bij de FIFA trouwens kiezen. Laten we zeggen dat de te kiezen voorzitter naast geld en macht ook veel lef moet hebben om het boegbeeld van deze beschadigde organisatie te worden. Ze zoeken er eentje waar bovendien geen wanklank over te beluisteren valt. Ingewikkelde zoektocht. Iedereen doet of zegt immers wel eens iets wat hij achteraf bekeken misschien beter niet had kunnen doen. We zijn allemaal mensen. Beperk de schade die dat oplevert: communiceer!

Volgens mij zit het verschil tussen succes of ondergang van een bedrijf of organisatie vooral in helder communiceren. Want als je zegt wat je doet en vervolgens ook doet wat je zegt, zet je een behoorlijke stap richting een positieve beoordeling. Ook al doe je het soms niet helemaal naar goedkeuring van je klant, leg het uit! Wees transparant in het waarom en je maakt veelal vrienden voor het leven.

Precies dát vinden wij zo belangrijk: transparant zijn, laten zien wat je doet. Niet achteraf maar gewoon realtime. Daarom ontwikkelden we een app die direct toegang geeft tot het digitale klantendossier. Wat daarmee niet langer een redelijk statisch administratief bolwerk is, maar juist interactief wordt. De app geeft al onze activiteiten als een timeline weer, zoals bekend van Facebook. De timeline leidt tot betere communicatie en een helder inzicht in alle activiteiten van onze makelaars. In de app kunnen onze klanten ook verkoopbezichtigingen bevestigen. Geen heen-en-weer-gebel meer maar een snelle communicatie. Altijd bij de hand, bij de tijd én transparant.

De app wordt nu door een selecte groep verkopers getest waarna al onze verkopers hem kunnen gebruiken.

#HVE24/7 #huis-verkopen #makelaar #transparant #hoekstra-en-van-eck


Delen:

GERELATEERDE BLOGS

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep