Menu

Bas Wildeman

Wat is je functie?

Makelaar RMT Hendriks Makelaardij Apeldoorn

Wat maakt het vak voor jou interessant?

Het makelen is gewoon een fantastisch vak en zeker in deze tijd van mooie uitdagingen. Mijn doel is altijd de verkopers de beste prijs te laten krijgen voor hun woning. Dat vraagt om doorzettingsvermogen en geduld, zowel van de verkopende partij als van ons als makelaardij. Gelukkig zoekt Hendriks Makelaardij structureel naar verbeteringen van haar dienstverlening, zet volop in op innovatie en faciliteert haar makelaars op alle benodigde vlakken.

Beschrijf eens een verbetering die vanuit de innovatie gedachte is ontstaan?

Dan denk ik gelijk aan digitalisering. Bij Hendriks Makelaardij werken we eigenlijk volledig digitaal. Dat biedt meerdere voordelen. Natuurlijk besparen we onszelf – en het milieu - dikke papieren dossiers, printjes, enveloppes en postzegels. Maar vooral de snelheid van digitaal werken levert heel concreet iets op. Dat maakt namelijk dat we meer tijd over houden om aan de klant te besteden. Betere dienstverlening kunnen bieden met positieve resultaten als gevolg.

Wat voor voordelen biedt deze digitalisering daadwerkelijk voor de klant?

Enerzijds dus meer tijd en aandacht, anderzijds vooral ook gemak. Zo kunnen klanten 24 uur per dag hun persoonlijke dossier raadplegen, zeker 10 uur per dag hun vragen digitaal aan ons stellen – met directe respons – maar ook het tekenen van de opdracht tot dienstverlening bieden wij volledig digitaal aan. En dan vergeet ik nog even de inspectierapporten te noemen: na inspectie ontvangt zowel verkoper als koper direct het rapport per mail. Dat geeft veel houvast bij de daadwerkelijke overdracht.

Hoe ziet dat digitale werken er eigenlijk uit?

Heel praktisch? Ik doe mijn werk op een tablet. Tenminste: natuurlijk staat het persoonlijke contact met klanten centraal, maar alles wat aan gegevens ingevoerd en registreert moet worden doe ik ter plekke op de tablet. Dat was best even wennen hoor, eerder noteerde ik van alles op papier en werkte dat uit op kantoor. Inmiddels voelt het heel vertrouwd, zowel voor mij als voor mijn klanten. De wereld digitaliseert en wij gaan daar gelukkig volledig in mee.

Ben je privé ook zo gedigitaliseerd?

Jazeker gaan wij als gezin mee met alle digitale uitdagingen in deze wereld. Maar verder staan we gewoon ook graag in het groen – buiten dus - in onze woonomgeving, op het voetbalveld en in de zomer in Italië.

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep