Menu

Linda Schilder

Wat is je functie?

NVM aankoopmakelaar

En wat doe je als aankoopmakelaar?

Ik bespreek de woonwensen met klanten die een huis zoeken. Deze voer ik in onze zoeksystemen in en met deze data en kennis van de markt selecteer ik woningen voor ze. En als ze eenmaal een woning hebben gevonden die ze leuk vinden, dan ‘mag’ ik mee als aankopend makelaar. Mijn taak is dan de beste prijs en voorwaarden eruit te halen voor mijn klant. Ook let ik erop dat de klanten geen kat in de zak kopen door flink door te vragen in de onderhandelingen en het huis nauwkeurig te inspecteren. Ik zorg ervoor dat alles goed geregeld word en het aankopen op rolletjes loopt.

Doe je dan elke dag hetzelfde?

Dat is het leuke aan deze baan, geen dag is hetzelfde. Soms begin ik eerst op kantoor, check mijn mail en ga vervolgens naar aankoopbezichtigingen, overdrachten van woningen en bouwkundige keuringen. Soms loopt mijn dag totaal anders dan ik ‘s morgens dacht. De woningmarkt zit nu zo in de lift. Daardoor kan het voorkomen dat ik die dag bijvoorbeeld 4 woonadviesgesprekken in de agenda heb staan, maar dat er ineens aanvragen binnenkomen van klanten die dezelfde dag nog een bezichtiging willen doen bij een pand waar de dag erna een inschrijving is. In die gevallen wordt de agenda direct helemaal omgegooid. Anders zijn we gewoon te laat met ons bod. Het is dan een kwestie van heel snel schakelen. Dit komt best vaak voor op het moment. Het zorgt ervoor dat deze baan heel dynamisch is. Ik hou ervan!

Jij moet dus best flexibel zijn, hoe zit dat met je werktijden?

Mijn werktijden zijn heel flexibel. Wij werken bij Hoekstra en van Eck compleet digitaal en kunnen vanaf elke plek werken. Ik probeer te werken van 9 tot 6. 's morgens breng ik altijd eerst de kinderen naar school. Ik werk parttime en op de dagen dat ik vrij ben, ben ik eigenlijk ook altijd nog bezig met het werk. Maar zo voelt dat natuurlijk niet, omdat je gewoon aan je eigen keukentafel zit. Onderhandelingen gaan nou eenmaal altijd door. Bovendien vind ik het ook belangrijk dat klanten die in spanning zitten het direct horen als ik nieuws heb over een voorstel.

Wat kijk je ‘s avonds thuis met voldoening op terug?

Het leukste vind ik dat je met aankopen heel erg persoonlijk contact hebt met de klanten. Aankopen is eigenlijk altijd leuk. Klanten zijn enthousiast en vinden het spannend. Dat ik ze daar dan bij kan helpen en ze gerust kan stellen in die spannende tijd. Dat is zo leuk! Ze zijn ook erg dankbaar als het dan lukt en dat geeft mij veel voldoening. 

Waar ligt je uitdaging?

Soms is het snelle schakelen wel even een uitdaging. Je moet soms snel in de stukken duiken bij een tussendoor geplande bezichtiging, omdat je de klanten wel een goed advies wil geven. Het is altijd balanceren met de tijd en prioriteiten stellen. Maar dat lukt altijd!

Best veelomvattend werk, doe je alles alleen?

Ik werk samen met de binnendienst en de verkoopmakelaars. Zij sturen veel klanten aan me door die graag advies willen. Zo kom ik aan mijn opdrachten. Ik heb sinds een aantal maanden een hele goede ondersteuning van mijn collega Anouk Miedema. Zij zorgt ervoor dat de afspraken ingepland worden en dat de administratie op de juiste wijze gedaan wordt, heel fijn!!

Wanneer ben je geschikt om jouw werk te doen en te kunnen werken voor de Hoekstra & van Eck groep?

Het is belangrijk dat je enthousiast bent en goed kunt luisteren naar je klanten. Dat je laat zien dat je veel ervaring hebt en verstand van zaken. Verder is het ook belangrijk om goede connecties te hebben met verkopende makelaars zodat je snel op de hoogte bent van het aanbod. Verder is het voor een verkopend makelaar fijn als ze een aankopend makelaar tegenover zich hebben. Dat is namelijk een partij die verstand van zaken heeft zodat alles ook duidelijk is voor de kopers.

Is er nog iets wat (nog) niemand van je weet?

Er is niet echt iets wat mensen niet van me weten denk ik. In mijn vrije tijd ben ik zangeres in een band en tour ik langs alle theaters door heel Nederland. Het gebeurt regelmatig dat ik op vrijdagmiddag in het busje onderweg naar het theater nog aan het onderhandelen ben voor kopers van mij. Als er dan nog aankopen rond komen geeft dat een extra voldaan gevoel!!

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep