Menu

Ivo Gerritsen

Wat is je functie? 

Verzekeringsadviseur bij Hoekstra en Van Eck

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Eigenlijk is het doel van mijn werk de risico’s, die komen kijken bij de aanschaf van een huis, in beeld te brengen voor onze klanten. Ze wegwijs te maken in de wirwar van verzekeringen. En er daarmee voor te zorgen dat ze de juiste verzekeringen afsluiten, niet te weinig waardoor ze onderverzekerd zijn. Maar ook zeker niet teveel, oververzekeren is echt niet nodig namelijk. Bovendien kunnen wij een eerlijk en onafhankelijk verzekeringsadvies geven. Dat vind ik persoonlijk één van de belangrijkste kwaliteiten van Hoekstra en Van Eck.

Begint je werkdag altijd om 08.30 uur?

Mijn dagen zijn heel wisselend. Je moet echt wel een flexibele instelling hebben om dit werk te doen. Klanten vinden het belangrijk dat jij je aan kunt passen aan voor hen geschikte tijden. Dat is dus ook regelmatig een avond. Om dat te kunnen bieden kunnen bij mij bijvoorbeeld op maandag tot en met donderdagavond ook afspraken worden ingepland. Op vrijdagavond niet, dan begint ook bij mij echt het weekend! Maar ook op zaterdag ben ik vrijwel altijd bereikbaar. Dat hoort gewoon bij mijn baan. Die gewerkte avonden compenseer ik dan op de maandag.

Wat vind je leuk in je werk?

Dat is absoluut de variatie. Niet alleen in werktijden en dagen, maar ook vooral in het soort adviezen. Ik vind het een uitdaging om voor elke klant specifiek voor zijn of haar generatie een advies op maat te maken. Naast dat het verzekeringspakket generatieafhankelijk is, wordt de samenstelling mede bepaald door de waarde van de woning. Een huis van twee miljoen met beveiliging rondom vraagt hele andere verzekeringen dan een rijtjeswoning. Dat klinkt heel logisch, toch vergissen particulieren zich daar wel eens in. Aan mij de taak dat goed uit te leggen.

Hoe ver ga je voor je klant?

Tsja, ik heb natuurlijk al verteld dat een flexibele mentaliteit zeker helpt bij de uitvoering van je werk. Maar ik merk bij mezelf dat ik het wel eens lastig vind om mijn eigen grenzen te bewaken daarin. Te flexibel dus! Natuurlijk neem ik mijn telefoon op zaterdags, maar ga maandags pas aan de slag met de gestelde vraag. Tenzij ik direct het antwoord weet natuurlijk! En ja, hoe ver ga je dan? Ik moet me er zelf goed bij voelen. En mijn gezin ook!

Doe je alles alleen of werk je veel samen?

Het meeste werk doe ik alleen. Maar ik kan absoluut niet zonder de binnendienst voor de ondersteuning! Mijn vijf collega’s ‘binnen’ doen de schadeafhandeling en vaak ook de telefonische intake. Het eerste contact eigenlijk. Daarna kom ik als meer buitendienstadviseur in beeld. Dat is fijn hoor, als die taken zo professioneel voor je uitgevoerd worden.

Wanneer ben je geschikt om als verzekeringsadviseur bij Hoekstra en Van Eck te werken?

Eerlijk? Als je goed kunt luisteren! Want dat is waar elk goed advies mee begint. Niet pushen, niet snel willen, maar juist de tijd nemen om door te vragen. En, al meerdere malen genoemd, flexibel zijn. Je krijgt bij Hoekstra en Van Eck alle vrijheid om naar eigen inzicht je werk te doen, op tijden die bij onze klanten maar ook bij jou passen. Doe je je werk goed, dan is veel mogelijk!

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep