Roel van Delft

Wat is je functie?

Kandidaat-register makelaar/kantoorleider

Kun je uitleggen wat je doet?

Ik ben verantwoordelijk voor het kantoor in Tilburg, vier jaar inmiddels. Dat is een heel breed takenpakket. Enerzijds bedenk ik hoe wij ons kantoor inrichten, qua personeel, bereikbaarheid en taken verdeling. Anderzijds ben ik er vooral voor onze klanten, zowel bij de aan- als verkoop van woningen. Voor beide geldt dat ik met veel passie en met inbreng van mijn expertise het beste resultaat wil behalen.

Hoe zorg je ervoor dat het beeld dat jij daar bij hebt ook bereikt wordt?

Het beste resultaat bereik je met een strakke organisatie. Vier jaar geleden heb ik kantoor Tilburg aan de hand genomen. Door hard te werken zijn we uitgegroeid van 1,5 FTE naar 3,5/4 FTE. Ik bouw graag aan een goede structuur binnen het bedrijf zodat elke verkoopopdracht hiervan kan profiteren en we zo goed mogelijk werk kunnen leveren.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Meestal start ik met de afhandeling van binnenkomend telefoon- en mailverkeer. Daarnaast heb ik dagelijks afspraken met klanten. Deze bereid ik nauwkeurig voor, zodat ik exact weet wat de vraag is, waarover advies moet worden verstrekt, etc. Ik analyseer alle binnenkomende opdrachten en zorg voor de administratieve verwerking van mijn eigen dossiers.

Hoe flexibel is je baan?

In de basis werk ik van 9 tot half 6. Echter, als je stijf vasthoudt aan deze tijden moet je niet in de makelaardij gaan werken. De uren buiten de kantooruren zijn flexibel in te delen en waar mogelijk te compenseren. We zorgen er altijd voor dat we minimaal 8 uur per week buiten de kantooruren afspraken kunnen draaien. Naast die 8 uur zijn we vaak nog administratief extra aan het werk. Ik ben blij met deze flexibiliteit, maar je moet er wel geschikt voor zijn.

Wat vind jij het meest voldoening gevend om te doen binnen je werk?

Wat mij het meeste voldoening geeft is om van niets, iets te maken. Die kans heb ik bij Hoekstra en Van Eck zeker gekregen. Die waarderen ondernemende mensen met een eigen visie en de zelfstandigheid om die ook te realiseren.

Waar ligt je uitdaging?

Soms kom je handen tekort om al het werk weg te werken. Dat is het meest lastige. Verder is alles leuk als verkopend makelaar. Heerlijk om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Met wie werk je samen?

Op kantoor manage ik het team, met hen werk ik intensief samen. Dat team bestaat uit Michael, Mark en Rachel. Michael is in juni 2015 bij ons begonnen als verkoopmakelaar.

Daarbij brengt hij ook zijn eerdere ervaringen als verhuurmakelaar in. Die eerdere, externe ervaring vind ik heel waardevol. Ook Mark heeft op die manier al 1,5 jaar ervaring opgedaan als (assistent) verkopend makelaar. Rachel werkt hier sinds mei 2016 als commercieel binnendienst medewerkster. Niet alleen voor Tilburg maar ook voor kantoor Breda.

Wanneer denk jij dat iemand geschikt is om te kunnen werken voor de Hoekstra en Van Eck groep?

Als je je volledig inzet voor het bedrijf. Dat wil zeggen: voel je ondernemer binnen het bedrijf en denk altijd ook vanuit de klant. Toewijding wordt beloond in alle vormen en maten. Je krijgt de ruimte binnen het bedrijf om jezelf te ontwikkelen.

Wat (nog) niemand van je weet is…

Ik ben een open boek en heb geen geheimen. Dat is ook mijn kracht. Ik heb geen verborgen agenda’s en ga dus transparant te werk. Ik ben wel iemand die altijd iets na wil streven; concrete doelen dus. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk leuke dingen te doen met mijn vriendin Kim. Daarnaast hockey ik 2 à 3 keer per week. Af en toe speel ik poker met vrienden maar ik kijk ook nog veel voetbal. Het meeste volg ik op de voet. Tijdens het verwerken van administratieve zakelijke dingen in de avond, heb ik meestal een voetbalwedstrijd opstaan.

Team Hoekstra en van Eck Groep Team Hoekstra en van Eck Groep